Wedding Planner-ul - cine este, ce face și de ce ai nevoie de el la nuntă?
Probabil ai privit filmul The Wedding Planner cu Jennifer Lopez în rol principal și imaginea asociată cu această muncă este anume cea redată în film.
Dar în momentul în care ajungi singură să începi procesul de organizare nu știi dacă anume tu ai nevoie de serviciile unui asemenea specialist, pentru că, în fond, nu prea înțelegi ce face anume.
Iată de ce, vreau să detaliez toate sarcinile și atribuțiile pe care le am eu și echipa mea la nuntă, ca să înțelegi mai bine ceea ce facem și să poți lua o decizie potrivită.
CINE ESTE WEDDING PLANNER-UL (ORGANIZATOR DE NUNTĂ)
Funcția principală a unui organizator de nuntă este eliberarea mirilor de toate grijile organizării, stresul înaintea evenimentului și asigurarea unei bune desfășurări a nunții, chiar dacă intervin factori negativi.
Și anume:
stabilirea unui plan de organizare al nunții, cu deadline-uri și sarcini
stabilirea unui concept general, în baza căruia se vor lua toate deciziile și se va alege echipa implicată
estimarea, calcularea și repartizarea eficientă a bugetului de nuntă
implicarea activă în procesul de alegere a restaurantului pentru nuntă (unul dintre cei mai importanți și responsabili pași din tot procesul)
propunerea și alegerea unei echipe de prestatori potrivită pentru conceptul evenimentului planificat (fotograf, videograf, orchestră / band, dansatori / show program, etc.)
negocierea și analiza condițiilor contractuale cu toți prestatorii de servicii (de la stilist până la artificii)
asistența în procesul de alegere a rochiei de mireasă și a costumului de mire
asistența în stabilirea imaginii domnișoarelor și cavalerilor de onoare
coordonarea în ziua evenimentului
soluționarea tuturor aspectelor organizatorice care intervin
controlul tuturor prestatorilor, respectării timing-ului și bunei desfășurări a evenimentului
RESPONSABILITĂȚILE UNUI WEDDING PLANNER
Responsabilitatea principală a unui organizator este să vă ofere un eveniment așa cum îl doriți.
Pregătirea nunții este un proces destul de aglomerat. Pentru cuplurile care au o viață activă devine o problemă să găsească câteva ore suplimentare pentru a analiza locații, pentru a face calcule de buget, pentru a răsfoi portofolii cu lucrări și pentru a lua decizii asumate.
Anume în acest moment intervine suportul meu. Eu te voi ghida în tot acest proces și cunoscându-ți preferințele, voi ști exact ce să îți ofer.
Un organizator îți dă posibilitatea să te bucuri de fiecare clipă petrecută alături de cei dragi, având grijă ca totul să decurgă ideal.
Împreună vom petrece foarte mult timp, poate chiar ne vom împrieteni. Anume din acest considerent, este important să ne simpatizăm reciproc și să avem aceeași viziune asupra procesului de organizare.
ECHIPA - PUNCTUL FORTE AL UNUI WEDDING PLANNER
Acesta este un alt avantaj pe care îl vei avea dacă vei decide să colaborezi cu mine.
Unul dintre factorii decisivi care influențează succesul unui eveniment este echipa implicată.
Anume din acest motiv, un wedding planner are o echipă în care are încredere, cu care a colaborat de zeci de ori și alături de care a trecut prin multe situații complicate.
Pentru mine este foarte important ca fiecare persoană care muncește la eveniment să o facă cu pasiune, să se implice maxim și să ofere tot ce are mai bun. Contează seriozitatea, punctualitatea, imaginea și profesionalismul. Contează ca fiecare membru al echipei să facă tot posibilul ca evenimentul vostru să se desfășoare bine. Iar dacă ceva nu merge așa cum trebuie, să se implice în soluționarea problemei.
Tu ca mire sau mireasă ai garanția că la nunta ta nu vor fi prestatori care stau toată seara la masa de fourchette, care servesc alcool, care mereu cer mâncare sau pe care îi găsești mai mult la zona pentru fumători decât la locul de muncă.
EVENIMENT PERSONALIZAT - SARCINA MEA PRINCIPALĂ
Pe lângă administrarea eficientă a evenimentului, ceea ce va diferenția un eveniment cu și fără wedding planner este personalizarea lui.
Cunoscându-vă suficient de bine, voi căuta mereu să implic în nunta voastră ceea ce vă reprezintă, astfel, evenimentul va fi “al vostru” iar oaspeții vă vor simți prezența în fiecare detaliu.
Personalizarea evenimentului se face prin crearea unui concept unic. Sunt sigură că nu te-ai gândit la asta până acum.
Conceptul nunții va fi firul roșu care va ghida echipa spre un rezultat final reprezentativ.
WEDDING PLANNER-UL - TIME MANAGERUL NUNȚII TALE
Un criteriu important la care atrag o mare atenție este calcularea timpului din ziua nunții și repartizarea eficientă.
Trezirea mirilor nu trebuie să fie prea devreme, petrecerea nu trebuie să înceapă foarte târziu, iar pentru sesiunea foto trebuie să alocăm suficient timp.
Un bun management al timpului este cheia spre un eveniment frumos, unde mirii nu vor fi obosiți și fără putere la mijlocul petrecerii.
Am testat deja zeci de timing plan-uri și am înțeles ce lucrează mai bine. Am întrebat și m-am consultat cu mulți colegi și am luat de la fiecare recomandările necesare.
Acum știu exact cum trebuie să arate ziua nunții - confortabil pentru voi și eficient pentru echipă.
SUPORTUL ȘI LINIȘTEA TA
Statutul de viitoare mireasă este unul foarte stresant. O știu din postura de mireasă, dar și din comunicarea cu zecile de femei a căror nuntă am organizat.
Este și normal să fie așa, de aceea nu trebuie să te învinuiești pentru asta.
Una dintre sarcinile mele este să îți ofer liniște, mai ales pe ultima sută de metri. Discuții și întâlniri pot fi nenumărate - toate ca tu să te asiguri că nunta este bine organizată și că totul va decurge perfect!
Nu ezita să mă contactezi ori de câte ori ai nevoie de ceva, respectând orele de muncă, bineînțeles ))
COORDONAREA NUNȚII
Acest aspect este unul fără de care nu se poate desfășura nici un eveniment.
Coordonarea nunții este un element obligatoriu, prezent la fiecare proiect în care sunt implicată eu și echipa mea.
Ce anume face un coordonator la eveniment?
Supraveghează realizarea timing-ului în ziua nunții (pregătirea miresei, livrarea elementelor de floristică, sosirea fotografului, videografului, decoratorilor, etc.)
controlează mijloacele de transport implicate (ora, locație, adresă)
întâmpină echipa de prestatori la ora stabilită (conform timing-ului) și îi asistă în procesul de pregătire (vestiar, depozit pentru echipament, etc)
controlează etapa de realizare a decorului și corespunderea acestuia cu schițele prezentate
comunică cu administratorul de restaurant orele de servire a bucatelor principale și alte aspecte organizatorice
întâmpină oaspeții și are grijă ca aceștia să se acomodeze. Prezintă zonele existente și îi ajută la necesitate (vestiar, toaletă, cameră pentru copii, etc)
anunță mirii, nașii, părinții despre timing și îi pregătește pentru următoarea etapă din plan (dansul mirilor, program, etc.)
este mereu în vizorul tău și la orice solicitare va reacționa repede și eficient (ajustezi rochia, schimbi pantofii, mergi la baie, etc.)
face achitările către prestatori, astfel ca voi să nu fiți mereu deranjați de cei care pleacă și trebuie achitați
Altfel spus, coordonatorul de eveniment este managerul din ziua evenimentului. Cel care știe tot și are grijă de toți. De altfel, fiecare eveniment are un coordonator. Uneori e mama, alteori prietena, dar cel mai des sunt mirii. Și asta nu e bine, pentru că voi aveți dreptul la o petrecere pe care să o savurați, nu una la care să lucrați.
La finalul acestui articol, eu, Olga Spînu, vreau să te îndemn să ne abordezi, chiar dacă încă nu știi cum îți vei organiza nunta. O întâlnire la o cafea sunt sigură că ne va aduce plăcere și utilitate tuturor.
Mai ai întrebări sau neclarități?
Scrie mai jos, noi vom răspunde cu mare plăcere!